Продължаваме да се питаме има ли място Българската армия

03.07.2017 г. Продължаваме да се питаме има ли място Българската армия

 Знаем, че отбраната, сигурността, са много скъпи дейности, но свободата е безценна, заяви бригаден генерал Красимир Кънев на церемонията по получаване на висшите офицерски звания.

Otbrana.com

Президентът ген. Румен Радев удостои с висше офицерско звание "бригаден генерал" трима военнослужещи. Новият директор на дирекция „Стратегическо планиране” е бригаден генерал Красимир Кънев.

След като получи новите си пагони той каза: „Продължаваме да се питаме има ли място Българската армия в тази трудна, непредвидима среда, стратегическа среда за сигурност? Ако тази роля е важна, тя притежава ли необходимите способности? Къде трябва да са насочени приоритетите на инвестиране - в хората или в технологиите? Ние ще продължим изпълнението на военната служба в международна среда, на оперативно и на тактическо ниво. Не можем да обещаем, че няма да задаваме повече въпроси, но с отговорите си и с дейностите си ще направим всичко възможно за подкрепа на държавното ръководство в процеса на вземане на правилните решения за българския народ и българската държава. Знаем, че отбраната, сигурността, са много скъпи дейности, но свободата е безценна.”

Държавният глава удостои още полковник Васил Събински и полковник Николай Караиванов с висше офицерско звание "бригаден генерал". Брагаден генерал Събински ще бъде директор на дирекция "Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, а бригаден генерал Караиванов става началник на щаба на Сухопътни войски.

Господа офицери, искам да заявя моята увереност, каза върховният главнокомандващ, че използвайки всички ваши знания и опит, вие ще дадете всичко от себе си на тези нови позиции, защото демонстрираните от вас качества са наистина гаранции за вашите успехи.