Смолянските алпийци с престижното седмо място в Международния зимен ски в Италия

20.03.2017 г. Смолянските алпийци с престижното седмо място в Международния зимен ски в Италия

 Otbrana.com

Военнослужещи от състава на  101 алпийски батальон с ръководител командирът на формированието подполковник Димитър Кацаров заеха престижното 7-мо място в проведеното от 13 до 17.03.2017 г. в Сан Кандидо и Добиако - Италия, 69-то издание на международния зимен ски шампионат на алпийските формирования, съобщава КСВ.

Българският отбор участва в дисциплините ски бягане 15 км за мъже; гигантски слалом мъже и жени; 14 км. ски алпинизъм нощем за мъже и жени;  25 км. патрул за мъже.

В шампионата взеха участие отборите на 15 страни, като в условията на голяма конкуренция нашият отбор зае престижното 7-мо място. Изключително добро представяне алпийците показаха в гигантския слалом – жени, където завършиха на 4-то, 5-то и 6-то място, в отборното класиране в същата дисциплина заеха 3-то място, както и в ски алпинизмът, в което взеха участие 203 състезатели мъже и жени.

По решение на организаторите женските дисциплини не носеха точки за отборното класиране, което щеше да изведе отбора ни до 4-то място.