\"Тангото\" Ньойски пак предаде, пак дръпна армията назад

27.10.2012 г. \

Красен Гоцеделчевски

Аню Ангелов си купува бъдеще с продажбата "слон за кокошка" на имота на Първа армия

Само след месец ще се празнува 100 годишнината от славната Първа армия на България. За сборен пункт е определен щаба на армията – казармите на Четвърти километър в София. Но дали ще има дадат на офицерите, старшините и войниците от резерва и запаса да се срещнат там ? Имотът е вече частна собственост. Статутът му е променен и внесен в актива на „София Тех Парк” ЕАД. Предадохме още една армейска крепост без бой. 5 млн. лв са жълти стотинки за тези 300 дка на пъпа на столицата.Останалите ще отидат в джобовете на управляващите, а с част от тях Аню си подсигури бъдещето като посланик, депутат или някакво друго топло местенци под крилото на главнокамандващия – президент.Друго обяснение за продажбата „слон за кокошка” май няма.
 

Ако прочетете някои от публикациите в Отбрана от преди една или две години, ще видите, че предсказваме почти на сто процента кадровото развитие на първите хора и генералите в армията. Ето и последния случай. Едва ли не с почести вицеадмирал Пламен Манушев е назначен за заместник областен управител на Варна. Докараха го преди година в София, повишиха го в по никое време на вицеадмирол и след като не му се отвори парашута, пак му намериха място. Първаночалната идея е била той да оглави щаба на отбраната след първия мандат на генерал Симеонов. Но карлтите явно се разбъркали, послушният ген Сим и лобито му надделяха и Манушев трябваше да се устройва по политическа линия. Така члетът на БКП със стаж в открито море стана виден предстамител на ГЕРБ в морската ни столица И това бяхме предвидили преди години. Помните ли приказката за корабните камбани и морски шапки в кабинета на премиера ?
И за Аню назначението на Манушев във Варна е добре дошло. Вицеадмиралът от резерва няма да забрави добрината на министъра, ще пази и ще се грижи, както досега, за вилата му в околностите на морската столица, докато е на поста./Това военният моряк е правил и като командир на ВМС, и от разстояние в София/ Знае ли човек, Аню пак може да му потрябв.
След като се уреди във Варна, „Тангото Ньойски” прави крачка напред за себе си и две назад за армията в София. Какво друго ако не поражение и предателство е продаването на имота на щаба на първа армия за 5 млн. лв. Има сделка, приятели. Със сигурност големият келепир е за гражданите за европейско развитие и за президента, но и Аню ще намаже филия с масло. Здрав или болнав, той пак ще има топли постове . ГЕРБ и да загуби, президентът остава. Аню си е направил сметката. От Плевнелиевата благословия ще зависи посланическото му място, нищо че е дедо на години. Ако ли пък му мине котка път, все ще се намери някоя държавна хранилка за доизживяване.
 

Защо мисля така ли ? Ами защото да дадеш безвъзмездно 300 дка на държавата и да лишиш бъдещите поколения офицери от жилища на лично място в София заслужава да бъде осребрено. Ами защото след като в армията нямат пари за крушки и химикалки ти да подаряващ имоти, си заслужава да бъдеш възнаграден. Ами защото да си закъсал със социалната си политика, а ти да раздаваш армейски имоти като бащиния, си заслужава да те оценят независимо от възрастта.Има и още...
 

Често съм се чудел, откъде идва това лицемерие, лукавство, предателство, подмазване и поза пред силния и егоцентризъм на бившия генерал и сегашен министър на отбраната. Да не би в него да има някаква жилка, която както камъчето обръща колата, да го комплексира до побъркване и самозабрава и да гони до дупка собствения си интерес без да му пука за другите? Да не би да го е страх от някаква истина за самия себеси?

Ето какво прочетох в един от форумите за Аню Ангелов. Без редакция, ще изпища текста на един човек, който се е подписал като «хасковски ром» във връзка с имотното предателство на Ньойското «Танго».
«Аню, Анчо, шукар/ от цигански красавец/ наш ненагледен! Красив и напет си беше още на младини в Хаскиу, а сега кат министър още повече. Ха така, братко, ха така! За кво са ти на теб толкоз много казарми и полигони? Нали и без тва няма да ни трябва повече войска. Ти колко пъти им го обясняваш на тия глупаци, че натовците шъ на пазят. И те кво? Пак не ти вярват. Само ние ромите си те обичаме шукарче малко, но велико! Щото без теб кво шъ праим, братко. Няма вече откъде и скрап да намираме. Затва тия казарми не ги изпразвай чак толко много. Оставяй в парковете и по някой и друг я танк, я бетеер, или поне мааалко беердееми оставяй! А в тия авиобази на буксите не им махайте металните врати. Ние тая черната работа ще я свършим и ще ти помогнем да не се набутваш в разходи! Карай я както си знаеш Анчо, ние ромите на теб разчитаме и затва толкоз много си те обичаме...»
Абе този човек да не знае нещо повече за военния министър, та така говори. Да не би да е посвен в «житие и битие бедного Аню Ангелова» и затова да налучква особеностите на характера му ?
Шукар «Танго»!...