Безличният Аню Ангелов не се и споменава в класация на кабинета?

11.07.2012 г. Безличният Аню Ангелов не се и споменава в класация на кабинета?

Красен Неврокопски

 НЦИОМ не лъже. И не само НЦИОМ. Колко пъти е правено проучване за кабинета и военният министър нито веднъж не е бил сред отличниците, нито пък на последното място. Той винаги е някъде около златната среда и под нея. И дори не се споменава името му.И защо да се споменава.Не стига, че направи армията малка и напълно безлична, какавъто е той, но мечтата му е да я феминизира. Божке-е-е!... В гробовете сигурно се надигат хиляди орденоносци и патриоти, дали живота си за отечеството. Не, не подценявам жените. Те, дори когато не са били на фронта, са воювали. Но да казваш това, което не мислиш, и да се перчиш пред НАТО с женска гвардия и армия, е просто трагокомедия.

Вижте, снимката на Аню Ангелов със заместник-държавният секретар на САЩ от женската натовска среща. Показали са я  като фото на броя в няколко сайта. Ами смешно е. Нашенският министър се е надигнал на пръсти и се е полуухиил на височката блонднка, коята наблюдава напрегнатия амбициозен балканец с видимо недоумение. Около него притеснено надничат блюдолизци...

Ако има скрито гласуване на воините за днешния военен министър, то той не би мръднал от дъното на класацията. Стотиците пиар-кампании, които му направиха или сам подтикна, пак не го направиха разпознаваем и сред народа. За средния българин и най-вече за младите той си остава едно сърдито старче, което преписва и копира  НАТО и се прави на ориганален и дълбокоумен  пред големия властимащ.

Утре пак ще има пиар-прегледи.На Аню ще му мерят кръвното пред Народния театър. Хвала на докторите. Но къде е тръгнал  военният министър. Абе алан Колю или Аню, направи едно учение като хората, въоръжи миротворците ни, за да не казват, че са „въоръжени със зъби”, а не до зъби, модернизирай нещо, дай квартири.

Оня ден Аню се похвали, че в армията всичко било наред. Да, ама армията не е пожарна команда, нито национална гвардия. Първата задача на армията е една.Затова не трябва да се лъже правителството и парламента  с изпълнени задачи по план, който в МО сами са си го правили. Тази стъкмистика рано или късно ще удари и Аню и приближените му по главите. По-добре е да се казва истината, отколкото да се правят розови отчети. Оня ден, при пожара на Витоша, не влезе дим в двигателите на вертолетите. Но има дим в  някои части на сегашното министерство на отбраната. И затова брецат и се хвалят.

В едно е прав Аню. Май свършиха мъжете в армията. По-добре да я оглавят жени / има и друго име/, за да я оправят. След него май това е изходът....

 

Ето ви и класацията на НЦИОМ.

 

Класацията на одобрение към министрите от правителството на Бойко Борисов към началото на юли 2012 г. се оглавява от Лиляна Павлова, следвана от Цветан Цветанов и Мирослав Найденов. Четвърти е Николай Младенов, а пети - Вежди Рашидов. В началото на юли повечето министри губят обществена подкрепа за работата си, което се вписва в растящата критичност към дейността на управляващите.

Това сочат резултати от национално представително проучване на обществено-политическите нагласи през м. юни на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ), съобщават от НЦИОМ.

В контекста на събитията от последния месец расте критичността към работата на министъра на земеделието и горите, чието одобрение спада с 6 пункта. Макар да е най-одобряваният министър от избирателите на ГЕРБ, вицепремиерът Цветан Цветанов също губи 6% от одобрението за работата си.

Най-ниско одобрение в началото на юли получават правосъдният министър Диана Ковачева и транспортният Ивайло Московски.

В тази връзка съвсем логичен е въпросът на кое място в класацията на НЦИОМ за одобрение към министрите се намира военният министър Аню
Ангелов?