Пресни новини от Пресцентъра на МО, днес Първи април

01.04.2012 г. Пресни новини от Пресцентъра на МО, днес Първи април


Otbrana.com

 

. Министърът на  отбраната Аню Ангелов  до края на годината ще посети Русия, Сомалия, Куба и  Венецуела за да се запознае със спецификата на неинтелигентната отбрана.

. Министерството на отбраната е получило поръчка за написване на Бели книги и доктрини на видовете въоръжени сили за гръцката, турската, сръбската, македонската и албанската армии.

. В Кърджали приерът Борисов е обещал още през юли да вдигне заплатите на военнослужещите, а към военния бюджет да добави  половин милиард, спестени от АЕЦ „Белене”.

. Заместник-министър Валентин Радев  ще договаря с Русия милиони тоновие от  излишнитете  им боеприпаси за утилизация  в „Дунарит”.

. Заместник-министър Августина Цветкова спечели  конкурса „ Мисис НАТО”, проведен в Монс

. Шефът на политическия кабинет на министъра е спечелил оферта за продажба на камуфлажни униформи за Дания, Канада, Германия и Малта.

. В дните преди Велик ден в стола на МО ще се предлага агнешко от собствените помощни стопанства.

. На уволнения от Аню Ангелов професионален разузнавач бригаден генерал Валентин Цанков е предложено  длъжност на съветник в Министерския съвет.

. От  идния петък вестник „Българска армия” става 96 страници. Закрива се военният телевизионен канал.

. Директорът на дирекция „Човешки ресурси”, полковник от резерва Иван Иванов е поканен да оглави дирекция в НАТО.

. Тридесет полковника от резерва на щат в МО,  начело с генерал-майор от резерва  Стефан Димитров, председател на борда на директорите на ТЕРЕМ ,са подали оставки в отговор на призива на премиера за  държавни икономии в условия на кризата.

. Полковник Севастиян Добрев скъса с ергенлъка

. Институтът по отбрана е предложен за Нобел за  разработки в областта на  космическите технологии и С4I   системите.

. От новата учебна година  във Военна академия ще се обучават  13 слушатели от Холандия, 26 от Англия, 15 французи, 8 италианки и 37 афроамериканци.

. Закриват колежа на НАТО в Рим, функциите му поема нашето Министерство на отбраната