Флотилия бойни и спомагателни кораби отбеляза в Бургас 138-та годишнина от създаването на ВМС

11.08.2017 г. Флотилия бойни и спомагателни кораби отбеляза в Бургас 138-та годишнина от създаването на ВМС

 Otbrana.com

Личният състав на Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в пункт за базиране Бургас, отбеляза вчера 138-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България.

 Командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби комодор Мален Чубенков отличи военнослужещи от състава на формированието за проявен професионализъм при изпълнението на задачите.

На тържествено събрание командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев отличи с адмиралтейски грамоти представители на местната власт за съвместната дейност и популяризиране на морската идея. Той връчи на офицера от запаса капитан-лейтенант Стоян Шахларски знаме на Военноморските сили в знак на благодарност за службата в името на България.

Представителите на местната власт изказаха искрените си благодарности за съвместната дейност с Военноморските сили на Република България и връчиха грамоти и предметни награди на военнослужещи от Пункта за базиране Бургас.

С военен ритуал пред паметника на моряка в Морската градина на гр. Бургас военнослужещите отдадоха почести и положиха венци и цветя в памет на загиналите военни моряци. 

Празничната програма завърши със спектакъла „Вълни” на Представителния духов оркестър на ВМС пред сградата на община Бургас, съобщават от Пресцентъра на МО.