Военно-патриотичните съюзи подписаха декларация в подкрепа на Иво Антонов

19.05.2017 г. Военно-патриотичните съюзи подписаха декларация в подкрепа на Иво Антонов

 Otbrana.com

Смятаме, че благодарение на неговата кoмпетентност, инициативност и диалогичност бе направено много, както за опазването и възстановяването на военните паметници у нас и зад граница, така и за работата на военно-патриотичните съюзи в интерес на националната сигурност, отбраната и Въоръжените сили. Това пишат до министъра на отбраната Красимир Каракачанов председателите на военно-патриотичните съюзи  по повод поисканото освобождаване на директора на дирекция „Социална политика” на МО Иво Антонов.

***

До

Г-н Красимир Каракачанов,

вицепремиер и министър на отбраната

Уважаеми г-н министър,

Обръщаме се към Вас от името на военно-патриотичните съюзи. Поводът е поисканото освобождаване на директора на дирекция „Социална политика” на МО Иво Антонов.

С това писмо искаме да Ви информираме, че ние сме доволни от съвместната работа на съюзите с МО, респективно с дирекция „Социална политика” по военно-патриотичното възпитание.

С г-н Иво Антонов работихме много добре и когато беше началник на отдел „Военни паметници и военно-патриотично възпитание”. Смятаме, че благодарение на неговата компетентност, инициативност и диалогичност бе направено много, както за опазването и възстановяването на военните паметници у нас и зад граница, така и за работата на военно-патриотичните съюзи в интерес на националната сигурност, отбраната и Въоръжените сили.

Очакваме, г-н министър, да имате впредвид нашето мнение при вземането на съответните решения.

***

Писмото е подписано от председателите на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ; Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва; Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите; Съюза на ветераните от войните; Асоциацията на Сухопътните войски; Сдружение „Сини каски“; СОР „Клуб 199” и НД „Традиция”.