Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков ще командва парада на 6 май

19.04.2017 г. Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков ще командва парада на 6 май

 Спирдон Спирдонов

Със заповед на министъра на отбраната Стефан Янев за командващ парада на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, е определен командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.

Няма нещо ново в основните мероприятия за тазгодишния празник, стана ясно на проведената координираща работна среща на институциите по организиране, осигуряване и провеждане на проявите. Променено е мястото на празничния концерт на 5 май. Началото ще бъде от 18 ч. пред Народния театър „Иван Вазов” с музикално-артистична програма на младежки духов оркестър и мажоретен състав. Концертът на Представителния ансамбърл на Въоръжените сили ще започне от 19 ч. в самия театър.

След водосвета на 6 май пред Паметника на незнайния воин, ще започне военният парад на площад "Княз Александър I Батенберг". Предвидено е  след него президентът, министърът на отбраната и началникът на отбраната да поздравят ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите, офицерите и сержантите от запаса и резерва на специално организирано тържество в ЦВК. По традиция в резиденция „Лозенец” ще бъдат връчени награди на военнослужещи.